Posa't en contacte amb nosaltres

  • Nom
  • E-mail
  • Missatge
  •  
Mapa Can Casamada
Can Casamada - Agrobotiga

Ens trobaràs a Castellar del Vallès, a la Zona de Can Casamada. Al camí que hi ha al costat de les pistes d'atletisme de la Ronda Tolosa (08211).

Veure mapa a Google Maps

Tel: 607 536 941 / 600 482 919 / 607 165 380
ganxet@cancasamada.cat

 
Estàs aquí

NOTÍCIES DE CAN CASAMADA i la mongeta del ganxet

La Mongeta del Ganxet amb l'Isma Prados al programa de radio 4 “Art & Teca”



 
La Mongeta del Ganxet amb el programa Divendres de TV3



 
‘Divendres’ de TV3 mostra Castellar a més de 250.000 catalans

Divendres TV3 - La mongeta del ganxet El magazín de tarda de TV3 s'ha instal·lat durant quatre dies a la plaça Major de la vila. La cultura culinària, el patrimoni històric del tèxtil o la vida musical de la vila han protagonitzat el programa.

El magazín de tarda de TV3 “Divendres” es va instal·lar aquesta setmana a la plaça Major de Castellar del Vallès, amb la voluntat de donar a conèixer les particularitats de la vila. Així, durants quatre dies, la unitat mòbil de “Divendres”, amb el presentador Espartac Peran com a director d’orquestra, es va capbussar en la història, la cultura, el patrimoni i els productes de proximitat de Castellar del Vallès. Elements que diàriament han pogut conèixer a través de la televisió més de 250.000 espectadors, que sumen un 16% d’audiència, dada que han valorat “molt positivament” els responsables del programa.

El primer dia d’estada del programa va tenir com a protagonista la música i dels seus beneficis en la formació dels més petits amb Jaume Sala, director del cor Sant Esteve, i Dani Coma, creador musical i alma mater de les Macedònia. A més d’entrevistar als dos músics de la vila, el cor va interpretar la seva versió de la sintonia del programa, original de Love of Lesbian. D’altra banda, l’escriptor Màrius Serra, dins de la seva secció Paraules en ruta va descobrir algunes paraules i girs lingüístics propis de Castellar.

Dimarts va ser el torn de la cultura culinària de la vila. El mestre pastisser Joan Muntada va explicar pas a pas l’origen de la xocolata, des del seu naixement a l’arbre del cacau, fins al tractament que pateixen les faves de cacau. Ajudat per la nutricionista Montse Folch, Muntada va detallar els components de la xocolata i el seu efecte a l’organisme. D’altra banda, la mongeta del ganxet també va tenir la seva quota de popularitat. La mediàtica cuinera, Carme Ruscalleda, i Ramon Casamada, impulsor de la D.O. del llegum vallesà, van posar de manifest l’acurat procés de selecció i conreu de les llavors per aconseguir la varietat de la mongeta del ganxet. Carles Calsina, president de Cuina Vallès i gerent del restaurant Garbí de Castellar, també va aplaudir les bondats de la mongeta del ganxet, i va destacar la importància de la mostra gastronòmica que comença demà i que fins diumenge proposarà una vintena d’activitats amb la cuina com a principial atractiu.

La història de la indústria tèxtil al Vallès amb la fàbrica Tolrà com a eix vertebrador, ha centrat el programa de dimecres. Els testimonis dels extreballadors de la Tolrà, Antònia Ferrer i Anna Maria Pagès i Fidel Guasch, que van viure la riuada del 62, amb la col·laboració de l’historiador Josep Maria Solé, han dibuixat el dia a dia de la fàbrica. Aquesta tarda, l’actriu Montse Germán, ha estat l’encarregada de conduir un recorregut pels principals racons d’interès de la vila. L'àvia rmei i Jaume Sobrequés han fet cinc cèntims de la preparació de l'aixovar amb referències a la Casa Pascuet. Demà, una nodrida representació de castellarencs estarà al plató de "Divendres" al estudis de TV3 de Sant Joan Despí.

 
Masies que entren en el segle XXI - Reportatge publicat a "El Punt" i a "L'Actual"

Premi BRAM - La mongeta del ganxet La vida de pagès no és fàcil. Ni tan sols amb el pas a la modernitat. Qualsevol eventualitat meteorològica pot alterar el correcte funcionament de la finca i, a més, la llunyania dels nuclis urbanitzats fa que, quan són necessaris, els recursos no estiguin gairebé mai a mà. "Fa 40 anys que arreglem el camí sense pràcticament cap ajut econòmic", explicava ahir Ramon Casamada, de la masia del mateix nom, que tot sovint s'havia de posar en contacte amb els propietaris de La Soleia per aplanar el camí, quan hi havia pluges fortes, o per retirar algun obstacle, en cas de les freqüents ventades. "Gràcies a això podrem dir que vivim en el millor lloc on es pot estar en el món", va afegir Josep Saló, d'aquesta segona explotació agrícola, que es congratulava del motiu de la visita de l'alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, i del regidor de l'àrea de Territori, Aleix Canalís. A partir de divendres, l'empresa pública Regs de Catalunya SA (Regsa) començarà els treballs de condicionament del camí de 2,2 km que dóna accés a les dues masies i a la de Can Santpere. I, de passada, les farà entrar de ple en el segle XXI.

"La gent ha de prendre consciència que Can Casamada, La Soleia i Can Santpere no només són una estampa del municipi, sinó també finques on s'està portant a terme una producció", va destacar Ignasi Giménez, que va subratllar que el fet que hi hagi aquestes activitats agrícoles "és el que cuida el paisatge i l'espai". L'Ajuntament de Castellar, l'any 2009, va demanar una intervenció en aquest sentit al Departament d'Acció Rural de la Generalitat, que és la que ha autoritzat unes obres de millora del camí valorades en 188.000 euros. "És una aposta atrevida però necessària i fonamental. Per aquí hi han de passar els tràilers", va puntualitzar l'alcalde, convençut que la finalització de l'obra estalviarà molts maldecaps, tant als propietaris com a les empreses de transport. L'actuació tindrà una durada prevista de tres mesos i serà diferent segons el tram. Des del pont que creua el torrent de Colobrers fins a la masia de Can Casamada, el camí es pavimentarà amb reg asfàltic, ja que aquest tram, de 1.400 metres de longitud, és el que suporta amb més freqüència el pas de vehicles pesants. Per a la resta del camí, es farà un tractament experimental amb polímers, un material que ajuda a donar més consistència al ferm. Aquest tram té una longitud de 800 metres i uneix les masies de Can Casamada i Can Santpere, fins a entrecreuar-se novament amb el tram principal.

El mas de Can Casamada, que té una agrobotiga, té com a cultiu estel·lar la mongeta del ganxet però, a més, produeix cereals, ordi i blat i es dedica a l'engreix d'uns 200 vedells, i a la cria i engreix de 1.500 porcs, a part de tenir 300 truges per a selecció. Pel que fa a La Soleia, s'hi cultiva normalment ordi, tot i que l'activitat principal és la fabricació de pinso per a gats i gossos. Finalment, Can Santpere destaca per l'explotació de conills i gallines, tot i que també s'hi cultiva alfals, ordi i ceps.

 
El cineasta Ken Loach rep les mongetes del ganxet enviades per l'organització del BRAM! 2010

Premi BRAM - La mongeta del ganxet El director de la pel·lícula Looking for Eric va obtenir el Premi Especial del Públic en la segona edició de la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès.

El director de cinema Ken Loach ha rebut aquest mes d'agost el guardó acreditatiu del Premi Especial del Públic de la darrera edició de la Mostra de Cinema de Castellar del Vallès BRAM!. En senyal d'agraïment, Loach ha fet arribar a l'organització de la Mostra una fotografia on apareix, juntament amb la productora Rebecca O'Brien, amb els dos sacs de mongetes del ganxet que la comissió organitzadora li va fer arribar.

Amb aquest guardó s'ha volgut distingir la pel·lícula Looking for Eric, que va resultar ser la millor puntuada pels espectadors d'entre les vuit que podien puntuar en la segona edició de la Mostra, celebrada el passat mes de maig. El director britànic ha rebut dos sacs de mongetes del ganxet conreades a la Masia de Can Casamada, producte alimentari típic de Castellar del Vallès que compta amb denominació d'origen Vallès-Maresme, acompanyats d'una carta de l'organització que incloïa unes instruccions de cocció de les mongetes.

En l'edició d'enguany, Looking for Eric va obtenir una valoració mitjana de 7,80 punts. La pel·lícula narra la relació imaginària entre un carter de Manchester, que té una vida bastant complicada, i el seu ídol futbolístic: Eric Cantona.

 
La mongeta del ganxet D.O.P Vallès Maresme a Catalunya Ràdio

 
Mongetes del ganxet sortint de l'olla - Reportatge a "La Cuina de l'Isma"

"La mongeta del ganxet és, com diu l'Isma, el Rolls Royce de la mongeta. Nosaltres hem anat fins a la població de Castellar del Vallès i hem visitat la producció agrícola de Ramon Casamada."

 
El ganxo de les mongetes - Reportatge a "El Punt"

El Ganxo de les mongetes La primera collita de la denominació d'origen protegida (DOP) de la mongeta del ganxet Vallès-Maresme ja és una realitat, després d'un grapat d'anys de reivindicació de la singularitat d'aquest llegum conegut i reconegut pel seu gust suau i la seva característica forma.

La mongeta del ganxet del Vallès-Maresme, reconeguda oficialment i amb un segell nou de trinca que hi diu denominació d'origen protegida (DOP) ja és una realitat. Ahir es va escenificar l'entrega d'un saquet d'aquest llegum per part del president del Consell Regulador de la DOP Mongeta del Ganxet Vallès-Maresme, Ramon Casamada, al rector de la UPC, Antoni Giró Roca. Era un acte simbòlic i d'agraïment. No en va la universitat ha estat cabdal per aconseguir la varietat de la mongeta a partir de la qual es pogués construir aquesta singularitat certificada. La col·laboració entre la pagesia i el món de la investigació dels laboratoris universitaris ha estat llarga i feixuga, però, tal com reconeix Casamada, «molt fructífera». «Hem recollit els resultats de dos anys d'estudis de camp per determinar la varietat mare a partir de la qual es genera tot el conreu», especifica el president del Consell Regulador.

 
El Fòrum Gastronòmic 2007 escalfa motors amb un sopar de mar i muntanya i 150 convidats - Publicat al "Diari de Girona"

Forum gastronòmic 2007 Unes 150 persones van assistir ahir al vespre al sopar de benvinguda a l´esdeveniment celebrat al restaurant Mas Marroch de Vilablareix, un espai per a banquets gestionat pel Celler de Can Roca. Membres d´Osona i de Cuina i de l´Empordanet van ser els encarregats de preparar els plats als comensals. Ambdues associacions van elaborar una proposta gastronòmica consistent en barrejar els productes de mar i muntanya, en representació de cada un dels dos territoris al qual pertany cada col·lectiu.

En el decurs del sopar es van entregar els premis Josep Mercader. El guardó a la perseverància i al rigor mostrats des del seu ofici d´enòleg es va lliurar al director de Mas Martinet, Josep-Lluís Pérez. El premi a la tasca professional es va atorgar a Josep Monje com a patró i director del restaurant Via Veneto de BCN.

El distitntiu a la trajectòria professional de tota una vida es va donar a a les propietàries del restaurant Hispània d´Arenys de Mar, Lolita i Paquita Reixach. El premi a la tasca realitzada en pro de la preservació d´un cultiu de l´agricultura tradicional va ser per a Ramon Casamada, pagès i president de Coagsa. Finalment el guardó al treball de tota una vida dedicada a la cuina va recaure en el cuiner i cuinòleg Josep Lladonosa.

Els assistents al sopar pertanyien al món de la política, a l´empresariat, així com patrocinadors i periodistes. La Generalitat hi estava molt ben representada amb tres consellers: el de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal; el de d´Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; i el d´Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena. A més també hi va ser present el delegat del Govern català, Jordi Martinoy. També hi havia el delegat del Govern central, Francesc Francisco-Busquets.

Per l´Ajuntament de Girona hi havia l´alcaldessa, Anna Pagans, i altres regidors. També estava prevista l´assistència l´alcalde de Vilablareix, Enric Vilert; el vicepresident de la Diputació Xavier Soy, així com el director de Turisme de Catalunya, Ignasi de Delàs, i el del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona, Ramon Ramos. En representació de la Cambra de Comerç de Girona hi havia el seu president Domènec Espadalé.

Els parlaments de benviguda van anar a càrrec del conseller d´Innovació, Josep Huguet, l´alcaldessa, Anna Pagans, i els directors del Fòrum, Pep Palau i Jaume von Arend. També hi era Joan Roca.

A partir d´avui cuiners de renom com els catalans Ferran Adrià i Carme Ruscalleda o el gironí Joan Roca es trobaran amb altres xefs internacionals d´alt prestigi com Seiji Yamamoto, Pascal Barbot, Jean-François Piège o Heinz Beck. També seran presents els espanyols Manolo de la Osa, Alberto Chicote o el navarrès Koldo Rodero. En total, el Fòrum reunirà 600 congressistes i una important representació dels millors cuiners del món. El Fòrum ocuparà tot l´espai del Palau Firal i de l´Auditori-Palau de Congressos, la màxima ocupació mai assolida.

Coincidint amb el cap de setmana, el fòrum està obert al públic en general i s´hi celebrarà el conegut com a Tecno Fòrum, que reunirà unes 190 empreses de productes, maquinària i serveis que participaran en el certamen.